Wedstrijdzeilen is een van de mooiste sporten ter wereld. Geen andere teamsport vraagt zo veel van het individu en team in zo veel verschillende omstandigheden. Sailing Business Events neemt u mee in de wereld van spanning, teamprocessen en individuele prestaties. Een onvergetelijke ervaring op het water. Lekker buiten, met collega’s of relaties.

Laat u verrassen door de snelheid en souplesse van onze racejachten type IMX 40 vanuit Muiden. We beschikken daar tevens over uitstekende faciliteiten zoals een goede ontvangst en vergaderruimte in en rond onze haven. Ook kunnen wij beschikken over een groot aantal andere schepen, zoals de traditionele platbodems van de Muider Compagnie en het unieke Utrechtse Statenjacht, gebouwd naar een ontwerp uit 1746.

Veelgestelde vragen:

Is voor de SBE-evenementen zeilervaring vereist?

Nee, zeilervaring is absoluut geen vereiste. Op elk schip vaart altijd minimaal één professional mee. Onze schippers brengen onervaren zeilers vooraf de meest belangrijke regels en handelingen bij. Tot nu toe werkt dat perfect.

Wat is het verschil tussen een ‘gewone’ zeilboot en een wedstrijdjacht?

Zeilen op een wedstrijdjacht betekent keihard werken. Wedstrijdjachten zijn uiterst sober uitgerust, zonder luxe en toeters en bellen. Hoe lichter, hoe sneller.

Is er zeilkleding aan boord?

Ja, uiteraard. Voor elke opvarende is zeilkleding en een zwemvest aanwezig. Het gebruik hiervan is bij de huurprijs inbegrepen. We adviseren wel om sportief schoeisel mee te nemen en eventueel een tweede paar voor aan de kant.

Wat als het slecht weer is?

We varen eigenlijk altijd uit behalve bij te veel wind (boven windkracht 6). De ervaring leert dat een fikse regenbui zelfs een positief effect op de beleving van de zeildag heeft. Wanneer het harder dan windkracht 6, verschuiven we de zeildag (tenzij anders is besproken) naar een andere dag.

Is het gevaarlijk?

Nee. De jachten die wij inzetten voldoen aan de strenge veiligheidseisen van het wedstrijdreglement. Daarnaast is er een handvest met veiligheidsregels die de schippers aan boord handhaven. Op deze manier worden de risico’s tot een minimum beperkt. Sinds ons bestaan hebben zich geen ongevallen voorgedaan.

Zijn er sanitaire voorzieningen?

Alle jachten hebben een toilet, kombuis en stromend water aan boord.

 

Sailing Business Events BV is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam onder nummer 62578936.